BUURTKEUKEN

De buurtkeuken:

  • Wij zijn geopende op maandag en woensdag van 16 uur tot 19 uur.
  • Wij serveren per dag 2 gevarieerde maaltijden. Bijvoorbeeld, rijst, groente, kip en de tweede maaltijd is dan pasta, groente met kip.
  • Elke maaltijd wordt opgediend met zuurgoed, peper naar eigen keuze en afhankelijk van de maaltijd bakbanaan.
  • Na het eten serveren wij op bestelling een toetje.
  • Wij bieden een stuk fruit uit onze biologische tuin. Deze service is seizoen gebonden.
  • Op aanvraag hebben wij speciale maaltijden. Bijvoorbeeld Roti.
  • Soms hebben wij een rondje van het huis. Dit doen wij om de bezoekers kennis te laten maken met nieuwe creaties uit de keuken van andere culturen.

Voeding en allergenen:

  • In Buurtkeuken Healthy Food werken wij standaard met gluten, noten, lactose en andere voedingsbestanddelen die allergie kunnen veroorzaken.
  • Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met gasten die een allergie hebben of een dieet volgen.
  • Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid als gasten bij het eten in onze buurtkeuken een voor hen bekende of onbekende voedselallergie of voedstelintolerantie optreedt.
  • U bent er zelf voor verantwoordelijk om op te letten wat u eet.
    Allergeneninformatie is bij ons op te vragen.

De huiskamer:

  • Bezoekers kunnen vanaf 16 uur binnen lopen.
  • U heeft vooraf uw reservering gedaan en betaalt bij binnenkomst voor uw bestelling. Daarna begeeft u zich naar de huiskamer.
  • In de huiskamer staat er al drinken klaar.
  • Bezoekers gaan met elkaar of met de vrijwilligers in gesprek.
  • Soms wordt er een spelletje gespeeld of een onderwerp besproken.
  • Bezoekers vertellen ook hun eigen verhaal.

De service:

  • Wij vragen wat de wensen zijn. Wat eet u graag?
  • Zijn er bijzonderheden waar wij rekening mee moeten houden. Bijvoorbeeld, zijn er allergieën?
  • Wij eten tussen 17 uur en 18 uur in de huiskamer.
  • De vrijwilligers halen de bestellingen op en serveren de maaltijden.
  • Wij verwarmen de borden vooraf om een zo warm mogelijke maaltijd te serveren.
  • Wij dienen mooi versierde toetjes op.
  • Wij lopen de tafels langs om te vragen of alles naar wens is.
  • Bij ons is de klant koning.

De hygiëne regels en voedingsbeleid:

  • Alle vrijwilligers die in de keuken staan hebben de haccp en allergenen opleiding gevolgd.
  • Wij werken altijd met handschoenen en dragen een schort.
  • Wij nemen de regels in acht voor een verantwoord voedingsbeleid.
  • Wij serveren vers bereide maaltijden.

Schoonmaken van de ruimte en apparatuur:

  • Voor de start van de buurtkeuken nemen wij alle tafels en stoelen af.
  • De keuken wordt gebruiksklaar gemaakt voor het werk van de buurtkeuken’
  • Wij plaatsen een schone zak in de vuilnisbak.
  • Apparatuur zijn schoon voordat wij ze in gebruik nemen en worden aan het einde van de dag weer schoongemaakt.

Vooraf reserveren:

  • U wordt gevraagd om vooraf via onze website uw maaltijd en toetje te reserveren.
  • U kiest voor 1 maaltijd en 1 toetje.
  • Bij voorkeur vragen wij u om per persoon per keer te bestellen. Voor ons is belangrijk de naam en contact gegevens van degene zodat wij de bestelling vooraf in orde kunnen maken. Dit vergemakkelijkt de dienstverlening in de middag zodat de afhandeling veel vlotter verloopt bij binnenkomst.
  • Reserveren bij voorkeur voor 12 uur.
  • Wij zijn vaak onderweg en nemen de telefoon niet altijd op. Stuur a.u.b. een sms of app bericht door.
Schuiven naar boven
X