06 38140839      Soestdijkstraat 4       info@buurtkeukenzo.nl
Brandweerkazerne Reigersbos is buurthuis geworden

Reigersbos krijgt na tien jaar weer een buurthuis. Dat wordt gerealiseerd in de voormalige brandweerkazerne aan het Remmerdenplein 100, dat gemeente Amsterdam heeft aangekocht. De komende maanden wordt de Kazerne omgebouwd tot plek, waar alle omwonenden een kop koffie kunnen komen drinken. Tegelijkertijd krijgen zeker twintig kunstenaars en creatievelingen uit Zuidoost hier een werkruimte. Jongeren krijgen er bovendien een plek om hun talent te etaleren. De feestelijke sleuteloverdracht was op woensdag 9 oktober.

Met het nieuwe buurthuis, dat januari 2020 open gaat, gaat een wens van veel buurtbewoners in vervulling. Zij missen al enige tijd een ontmoetingsplaats. De recente geopende buurtkeuken voorziet deels in deze behoefte. Er zijn straks dagelijks activiteiten en workshops: van ouderendisco’s tot open podia voor jong talent, van een papierwinkel spreekuur tot dubyoga, van dj-workshops tot spelletjesavonden en van zzp-cafe’s tot computerlessen. Buurtbewoners gaan het programma grotendeels zelf vormgeven en invullen.

Sleuteloverdracht
Voorafgaand aan de sleuteloverdracht was er een rondleiding, met een toelichting over de invulling van het gebouw. Daarna overhandigden wethouder Laurens Ivens van gemeente Amsterdam (rechts op de foto van Leila Azzam) en Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, de sleutel aan Dennie Armelita (bewoner van Reigersbos en straks ook beheerder van de buurtfunctie) en Maru (geboren en getogen in Reigersbos en programmamaker van de Kazerne).

Bron: Zuidoost.nl

Brandweerkazerne Reigersbos is buurthuis geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
X