06 38140839      Soestdijkstraat 4       info@buurtkeukenzo.nl
Buurtkeuken Gaasperdam

Afgelopen woensdag 2 oktober was de officiële opening van de buurtkeuken op onze locatie.

Voor de verbouwing was Gaasperdam een verpleeghuis waar een buurtkeuken was en waar bewoners uit de buurt een maaltijd konden nuttigen.

Tijdens gesprekken met buurtbewoners vorig jaar bleek de behoefte groot aan een plek waar men onder het genot van lekker eten samen kon komen.

Gemeente Amsterdam heeft daarom een buurtkeuken geschonken aan Cordaan en wij op onze beurt hebben de ruimte beschikbaar gemaakt door- de- weeks na 16.00u en in het weekend.

Voorlopig wordt er 2x per week gekookt; op de maandag-en woesndagen en de belangstelling is groot; elke week komen er buurtbewoners samen om te eten; de maaltijden variëren van aardappelen, vlees, groente tot gerechten uit de Indische en Surinaamse keuken.

De mensen die de Hollandse keuken gewend waren willen nu vaak graag gerechten uit de Surinaamse keuken eten en vice versa.

Tijdens de opening waren er veel verschillende mensen uit de buurt aanwezig; er waren ook mensen bij die het verpleeghuis van vroeger nog kenden, graag een keer een rondleiding wilden en zich op hebben geworpen als vrijwilliger voor onze bewoners.

De organisatie van de buurtkeuken is in handen van Stichting Kraktie dat letterlijk staat voor samenwerken en verbinden.

Dirk de jager van het bestuur stadsdeel Zuidoost heeft samen met Hanneke Vrielink, directeur Jeugd & Specialistische Zorg,de buurtkeuken officieel geopend door een maaltijd aan te bieden aan de bewoners.

Daarna werd er tijdens zachte life muziek gezellig gepraat, gegeten en zijn er verbindingen gelegd.

Door Monique Oostra, 

Locatiemanager Cordaan Gaasperdam

Buurtkeuken Gaasperdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
X